Віра Олександрович

На Тернопільщині Президента Зеленського попросили піти. Добровільно

Основне

Звернення до керівництва держави щодо неприпустимості підвищення тарифів на комунальні послуги для населення більшістю голосів ухвалили депутати Тернопільської районної ради 8-го скликання. 

Нагадаємо, позачергова сесія відбулася сьогодні, 15 січня. Депутати у приміщенні, що на майдані Перемоги, 1 у Тернополі, зібралися вранці, о 09.30.

Президія
Президія

Засідання вів голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог. Втім, депутати цього разу також були доволі активними. Очевидно тема тарифів і причина виникнення «газової кризи» в Україні збурила не лише звичайних громадян. Наприклад, у фракції «Голосу» переконані, що підвищення тарифів у час пандемії та обмежень просто знищить народ.

Голос1
Голос1

Якщо людей не почують, причому не лише у питанні тарифу, фракція «Голосу» в районній раді ініціює своєрідний флешмоб щодо прямих звернень до Президента від місцевих рад, із пропозицією гаранту добровільно скласти свої повноваження, написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» депутат Андрій Шкула. Чому? Тому, що проблема із тарифами – це лиш один епізод недолугої державної політики, що бере свій початок саме від «слуги народу». 

Відповідно, за ініціативи цієї фракції у райраді доповнили проект звернення щодо тарифів одним цікавим пунктом: «Звернутися до Володимира Зеленського із пропозицією добровільно піти у відставку». Цю ідею підтримали 33 політики із різних фракцій.

Голос2
Голос2

У повідомленні також йдеться (цитуємо): «…Так, місцеві ради не мають правових підстав говорити про імпічмент, але ради можуть звертатися до Президента і висловлювати свою позицію та позицію виборців. Можливо, такі меседжі трохи приведуть Володимира Олександровича до тями і нагадають, що він повинен працювати на користь держави!».

Свобода
Свобода

Текстом ухваленого звернення у «Фейсбуці» поділився свободівець Володимир Бобко. На його думку, підвищення тарифів для населення це чергове знущання влади над українцями. Мало того, що людям не дозволяють працювати, постійно впроваджуючи заборони і локдауни, то тепер, мовляв, ще й встановлюють необґрунтовані ціни на комуналку.

Україна може повністю себе забезпечити газом власного видобутку, наголошує Володимир Бобко. Але чомусь ціни на газ постійно зростають. Ба більше, українців змушують тепер платити і за його транспортування… Органи державної влади навіть не думають про пошук реальних механізмів підтримки громадян, а навпаки, створюють умови, які кидають людей за межу виживання. Ситуація, що склалася, провокує соціальні вибухи та масові протести по всій державі. 

Звернення
Звернення

Керівник фракції «Європейська Солідарність» Віктор Шумада також висловив свою думку про нинішню кризу.

Уряд, який не дбає про своїх громадян, має піти у відставку! – вважає політик. Необґрунтоване підняття тарифів на газ, електроенергію та воду для населення це геноцид українців у період пандемії коронавірусу!

Шумада
Шумада

До речі, очікувано підтримали це звернення також депутати від ВО «Батьківщина». Отже, 38 депутатів Тернопільської районної ради біли «за». Що цікаво, на початку засідання у залі зареєструвалися 44 представники від різних партій.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада, а також зі сторінок депутатів у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео