На Тернопільщині судитимуть рекетирів, що оббирали перевізників

134804936_3767013290028286_1554650499324266122_o

На Тернопільщині судитимуть трьох рекетирів, що оббирали водіїв, що здійснювали перевезення до Італії. Наживалися на заробітчанах впродовж щонайменше двох років троє мешканців Львівщини. Один із жертв зловмисників поскаржився правоохоронцям, коли вимагачі поставили перед ним неіснуючий борг у 5 тис. євро.

– За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури 3 членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України за фактами систематичного вимагання грошових коштів із погрозами застосування насильства та знищення майна громадянам, які здійснюють вантажно-пасажирські перевезення в Італійську Республіку, – повідомляють у  пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Як з’ясувало слідство, група вимагала із кожного перевізника від 25 до 75 євро за рейс. У разі не виконання вимоги, погрожували знищити авто, котрим здійснювали поїздки за кордон.

– Через відмову одного з перевізників платити «побори», рекетири нарахували йому 5 000 євро «боргу». Потерпілий поскаржився правоохоронцям. Вимагачів затримали під час одержання коштів на одній із заправних станцій поблизу м. Тернополя у жовтні цього року. Розслідування триває, – йдеться у повідомленні. 

Якщо провину зловмисників доведуть, їм загрожує позбавлення волі від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео