На Тернопільщині судитимуть тих, хто привласнив понад 4 мільйони гривень

1480951556-5627

Дванадцятьох злочинців, учасників організованої групи, незабаром судитимуть через їхні махінації з базами фармацевтичних компаній.

Впродовж двох років група шахраїв, використовуючи викрадені бази фармацевтичних фірм,  телефонувала їхнім клієнтам і пропонували їм відшкодувати кошти за так би мовити доставлені “неякісні медичні товари”. Таким чином махінатори виманювали у людей гроші, як компенсацію за надані послуги.

Офіс злочинців був розташований у столиці. Одні члени групи телефонували під вигаданими прізвищами та повідомляли громадянам заздалегідь вигадану неправдиву інформацію про неіснуючі послуги, спонукаючи їх до подальшого переказу коштів на рахунки осіб, яких контролювали учасники групи, або на рахунки, відкриті зловмисниками в різних банках. А інші - підшукували осіб для відкриття рахунків у фінансових установах, а також, акумулювали суми грошей, що надійшли від потерпілих та передавали їх організаторам  для подальшого використання у злочинній діяльності та розподілу між  іншими учасниками.

Телефонні дзвінки шахраї здійснювали переважно до осіб похилого віку, малообізнаних із повноваженнями та роботою державних контролюючих органів.

Така мережа “відмивання” діяла по всій території України, але першими потерпілими заявниками були пенсіонерки з Тернопільщини.

Прокуратурою Тернопільської області вже скеровано до суду кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) стосовно організованої групи осіб, які заволоділи коштами 50 потерпілих на суму понад 4 млн. грн. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео