На Тернопільщині в «жовтій зоні» зможуть працювати заклади, де 80% персоналу вакциновано

З 23 вересня вся Україна переходить у «жовту зону» епіднебезпеки. Сьогодні у Тернопільській облдержадміністрації розповіли про обмеження, які діятимуть під час карантину на території Тернопільщини.

photo_2021-09-22_13-35-56 (Copy)
photo_2021-09-22_13-35-56 (Copy)

Як зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, цього року «жовта зона» може бути з пом’якшеними заходами, але тільки для вакцинованих осіб. Під час «жовтої зони» на Тернопільщині діятимуть такі обмеження: - Заборонено проводити масові заходи, окрім тих заходів, які передбачають не більше однієї людина на 4м.кв. як в закритих приміщеннях так і на відкритому просторі; - Забороняється робота фітнес клубів, спортзалів, тренувальних залів окрім обмеження, яке передбачає одну людину на 10 м.кв; - Забороняється робота загальноосвітніх шкіл, окрім тих, де не менше 80% працівників щеплені;

- Обмежується робота закладів громадського харчування, ТРЦ, якщо не вакциновано більше як 80 % працівників.

photo_2021-09-22_13-35-54 (Copy)
photo_2021-09-22_13-35-54 (Copy)

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Ігор Рогальський також розповів, що під час «жовтої зони» їхньою службою, разом із представниками поліції буде вестися нагляд за дотриманням карантинних умов. Кожен громадянин, заклад має мати документ, який засвідчує про вакцинацію. Це може бути сертифікат про вакцинацію, одне і два щеплення відповідно, наявність негативного ПЛР-тесту впродовж 48 годин або використання мобільного додатку «Дія», де є внутрішній паспорт про вакцинацію. Заклади, колективи яких мають 80% і більше вакцинованих, на час «жовтої зони» матимуть спеціальні наклейки-позначення, які свідчитимуть про те, що такі заклади можуть працювати під час карантину. У адміністрації закликають відповідально ставитися до забезпечення безпеки здоров’я людей та вакцинуватися.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео