Віра Олександрович

На Тернопільщині відкрили кримінальну справу щодо особи, яка святкувала ювілей і заразила коронавірусом своїх гостей (відео)

Штаб_область

У Тернополі, а також у Тернопільському і Збаразькому районах рекомендували терміново посилити карантинні заходи. 

Про це йшлося сьогодні, 10 червня, на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у Тернопільській обласній держадміністрації. На думку фахівців, саме на згаданих територіях пом’якшувати епідеміологічні обмеження зараз не варто, адже дуже важливий показник інцидентності перевищив допустиму норму.

Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної держадміністрації у «Фейсбуці», «…таке рішення прийняли…, щоб не допустити нової хвилі захворювання на COVID-19». Окрім того, за підсумками засідання, жорсткіші карантинні заходи й надалі триватимуть у Кременецькому районі. Натомість, у Шумському, де протягом тижня не було нових хворих на COVID-19, відбудеться послаблення обмежень. Цю ситуацію прокоментував голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, згідно із Постановою Кабміну, для введення адаптивного карантину показник інцидентності не має перевищувати 12 осіб на 100 тис. населення. Однак у Тернопільському районі цей показник уже склав 47,8, у Тернополі – 24,9, а в Збаразькому районі – 15,9. Власне, тому там і порадили посилити карантинні заходи. Докладно пояснила все головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. Вона й розповіла про відкриття кримінальної справи щодо особи, яка всупереч вимогам карантину вирішила відсвяткувати ювілей і у такий спосіб заразила коронавірусом чимало своїх гостей.

До слова, у Тернополі черговий етап пом’якшення карантину розпочали ще 5 червня. Наступний крок зі зменшення кількості обмежень планували із 10 червня. Однак за цей час в обласному центрі лабораторно зафіксували 2 спалахи недуги: через святкування ювілею і на одній із підстанцій швидкої допомоги. Тож, чи очікувати подальшого пом’якшення карантину тернополянам, швидше за все, стане відомо у п’ятницю, 12 червня. Саме цього дня традиційно у місті проводять засідання Штабу із подолання надзвичайної ситуації.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео