Віра Олександрович

На Тернопільщині вручали цікаві годинники і робили особливі заяви (фото, відео)

Із приємного традиційно розпочали свою роботу депутати Тернопільської обласної ради сьогодні, 10 грудня. Причому зробили це ще до офіційної реєстрації за допомогою системи «Віче».

Нагадаємо, у порядку денному 4-го засідання 12-ї сесії було майже 60 питань. Більшість – так звані господарські, хоча і без політики не обійшлося.

Нагородження
Нагородження

Традиційно почали засідання із суттєвим запізненням – майже об 11-й годині. Причин – достатньо. Перша із них – засідання постійних комісій, призначені сьогодні на 9:00 або навіть на 9:20. До того ж, частині депутатів доводиться добиратися до Тернополя за 100 км і більше. Втім, ситуація на дорогах нині – не катастрофічна, тож вони могли доїхати вчасно, якби виїхали раніше. Наразі ж усім довелося чекати.

Спершу голова обласної ради Віктор Овчарук вручив відзнаки політикам, нагородженим з нагоди Дня місцевого самоврядування. У переліку: Володимир Бобко, Володимир Заліщук, Ігор Мерена, Іван Навольський, Любомир Синоверський та Олег Сиротюк. Вони, як виявилося, не брали участь у святкуванні, що відбулося минулого тижня. Зачитувати прізвища відзначених взявся заступник голови обласної ради Любомир Крупа.

Окрім того, голова Тернопільської обласної держадміністрації Ігор Сопель, присутній на засіданні, принагідно нагородив грамотою підполковника поліції, начальника управління «КОРД» поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в області Дмитра Болтяна. По нагороду чоловік прийшов особисто і дійсно вразив усіх своєю ідеальною фізичною формою.

КОРД
КОРД

Додамо, відзнаку бійцю вручили за досягнення високих спортивних результатів на чемпіонаті світу з кікбоксингу і піднесення міжнародного престижу України.

Після цього Віктор Овчарук зробив кілька заяв. Зокрема, оголосив про припинення повноважень депутатом Олександром Баштою, який помер у жовтні. Тепер це повідомлення передадуть до Тернопільської обласної ТВК, щоб можна було ввести до складу ради нового представника від ВО «Свободи».

– Наступне. Заява на ім’я голови облради: «Заявляю про свій вихід із фракції Блоку Петра Порошенка «Європейська Солідарність», депутат Володимир Іванишин, – озвучує пан Овчарук. – Тепер можемо перейти до формування порядку денного.

Нагородження2
Нагородження2

Отже, прихильників п’ятого президента України у Тернопільській облраді стало ще менше. На минулому засідання забрати у нього мандат попросив аграрій Петро Гадз.

До слова, врешті депутати внесли зміни і доповнення до порядку денного та взялися до звичної роботи. Звісно ж, не обійшлося без політичних заяв – щодо загибелі патріота-націоналіста у Бахмуті, а також – про підсумки переговорів, що відбулися у Нормандському форматі. Про це на «Терені» читайте згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео