Анастасія Кисіль

На Тернопільщині виявили сказ

IMG_4547

Тернопільською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиць, які були добуті мисливцями на польових угіддях поблизу с. Поділля Скалатської ОТГ Тернопільського району та с. Пеньківці Скориківської ТГ Тернопільського району.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії. 

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Території с.Поділля Скалатської територіальної громади та с.Пеньківці Скориківської територіальної громади з прилеглими до них територіями (угіддя, пасовища, лісові і польові масиви) визначено неблагополучними. Віднесли до загрозливої зони с. Медин, с. Просівці Скориківської територіальної громади та с. Хоптянка, с. Криве Скалатської територіальної громади з прилеглими до них територіями. Там накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

В Держпродспоживслужбі звертаються до власників домашніх тварин:

-  Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати спеціалістів ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу. 

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео