Віра Олександрович

На Тернопільщині вже добре навчилися аналізувати ризики

Ризик

Аналіз ризиків забезпечив бізнесу на Тернопільщині своєчасне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Такої думки - у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го кварталу 2021-го суб’єктам господарювання на Тернопіллі повернули з бюджету 137 млн грн ПДВ, - уточнює начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. – Зауважу, загалом про відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок заявили 83 суб’єкти підприємницької діяльності-юридичні особи. Задекларували до повернення вони 122 млн грн, що на 5 млн грн більше, ніж торік.

Він додав, що на початку квітня загальний залишок невідшкодованого ПДВ склав 61 млн грн.

- Причому 45 млн грн із них перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідними нормативними документами, - додає керівник податкової служби області. - А щодо 16 млн грн триває судовий та адміністративний розгляд.

Також фахівці податкової служби Тернопільщини упередили бюджетне відшкодування вказаного платежу на 2,1 млн грн.

- Завдяки комплексному аналізу ризиків, який застосовували наші фахівці у своїй роботі, нам вдалося забезпечити своєчасне повернення суб’єктам господарювання законно належного платежу, – підсумовує Михайло Яцина. - До того ж, комплексний підхід до протидії маніпуляціям зі схемним кредитом ПДВ забезпечує сприятливі умови для розвитку конкуренто спроможного бізнесу.

До слова, головний податківець Тернопільщини нещодавно подякував усім місцевим платникам податків за чесність.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео