Євгенія Цебрій

На Тернопільщині вже зафіксували «Омікрон»: серед хворих є діти і вакциновані (відео)

61dc22e802e8bd79c43cfb34

Від початку року у 26 людей на Тернопільщині виявили новий штам коронавірусу  “Омікрон”. Про це повідомила генеральна директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Чайчук. 

- На вихідних наша лабораторія зробила дослідження на новій тест-системі, яку ми закупили. Підтверджено 26 випадків захворювання, - каже вона. - 10 січня матеріал також відправили у Центр громадського здоров'я України у Київ, де результати наших досліджень підтвердили. 

Із 26 людей, у яких діагностували «Омікрон», четверо лікувалися у стаціонарі, - це двоє дітей віком три місяці і один рік та двоє їхніх матерів. Як з’ясувалося під час епідрозслідування, троє інфікованих повернулися з-за кордону - США, Польщі, Іспанії. Двоє перебували у контакті з хворим з Пуерто-Ріко. Також серед хворих є 9 щеплених від ковіду, - додає Оксана Чайчук.

Новий штам коронавірусу виявили у Тернополі та Тернопільському районі, а також на територіях колишніх Теребовлянського, Борщівського, Гусятинського, Бережанського, Підволочиського, Бучацького, Заліщицького, Чортківського районів.

«Омікрон» має легку симптоматику у порівнянні з іншими штамами, але дуже швидко передається, тому заразність буде висока. Відтак медики прогнозують, що через тиждень на Тернопільщині буде високий ріст захворюваності і госпіталізація хворих. Жителів області просять не нехтувати карантинними вимогами, не бути в місцях скупчення людей і вакцинуватися.

Нагадаємо, у останні два тижні на Тернопільщині спостерігають ріст захворюваності на COVID-19.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео