Віра Олександрович

На Тернопільщині з 19 юросіб і 18 підприємців «витрусили» 6,6 млн грн

Гроші

На Тернопільщині лише за місяць працевлаштували понад 6 тисяч людей. Експерти впевнені: це сталося завдяки активізації роз’яснювальної роботи.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, у Головному управління ДПС в області проводять систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної зарплати і негативного ставлення до неофіційних трудових відносин. Так, із початку цього року із керівниками 179-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати і податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу. Після чого 165 боржників виплатили 21,6 млн грн платні.

- Відтак до бюджету додатково надійшло 4,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 13,9 млн грн єдиного внеску, - констатують у податковій.

Відомо, що ПДФО – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучають органи місцевого самоврядування. Для цього створюють спільні комісії.

- Із початку року фахівці провели роз’яснювальну роботу з керівниками 111-ти підприємств, - уточнюють у податковій. - Результатом стало підвищення рівня виплати зарплати на 103 (93%) із них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 9,3 млн грн, з яких 4,3 млн грн ПДФО і 5 млн грн єдиного внеску.

Внаслідок контрольно-перевірочної роботи щодо представників підприємництва, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, у 2020-му провели 37 перевірок.

- Відтак перевірили 19 юридичних осіб і 18 підприємців, - кажуть у податковій. - Порушникам нарахували 6,6 млн грн платежів і штрафних санкцій. Зокрема, вони повинні сплатити 4,9 млн грн ПДФО, 486 тис. грн єдиного внеску і 351,5 тис. грн військового збору.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками лише у жовтні прийняли на роботу 6 тисяч 259 працівників.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео