Віра Олександрович

На Тернопільщині з боржниками проводять «цілющі» індивідуальні бесіди

Боржник

На Тернопільщині працівникам виплатили майже 13,4 млн грн заборгованої зарплати.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 13,4 млн грн заборгованої зарплати виплатили на 106-ти підприємствах Тернопільщини у січні-червні цього року, - звітують у податковій. - Такий результат індивідуальної роз’яснювальної роботи, яку провели фахівці Головного управління ДПС в області із керівниками юросіб-боржників.

Що цікаво, до такого просвітницького діалогу запрошували 108 осіб. Відтак працівникам виплатили зарплатний борг, а бюджети отримали 3,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 2,2 млн грн єдиного внеску.

- Оскільки податок на доходи – основа надходжень місцевих бюджетів, то працівники органів місцевої влади долучаються до спільних заходів із нашими співробітниками, - кажуть у податковій. - З початку цього року на спільних засіданнях комісій заслухали керівників 9-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, ПДФО та єдиного соціального внеску (ЄСВ). Після цього 8 із них виплатили 6,1 млн грн заборгованої зарплати, 83,5 тис. грн ПДФО та 776,6 тис. грн ЄСВ.

На засіданнях комісій заслухали також керівників 59-ти підприємств та організацій, де заробітну плату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

- Тож на 56-ти підприємствах підвищили рівень виплати зарплати, - розповідають фахівці. - Відтак до бюджетів додатково надійшло 328,4 тис. грн ПДФО та 648,6 тис. грн ЄСВ.

Роз’яснювальну роботу щодо необхідності підвищення рівня оплати праці проводили також із керівниками 486-ти підприємств та організацій краю. Результат – на 461 із них підвищили рівень виплати зарплати, а бюджети отримали 2,3 млн грн ПДФО та 2,7 млн грн ЄСВ.

- До суб’єктів господарювання, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), застосовуються контрольно-перевірочні заходи, - уточнюють у податковій. - Так, упродовж І-го півріччя перевірили 19 юридичних осіб і 18 приватних підприємців.

Порушникам нарахували 6,6 млн грн податків і зборів (штрафних санкцій та пені), в тому числі 4,9 млн грн ПДФО, 486 тис. грн ЄСВ та 351,5 тис. грн військового збору.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео