На Тернопільщині з’явився черговий пункт екстреної медичної допомоги (відео)

vlcsnap-2017-01-12-17h11m12s803

Сьогодні відкрили станцію швидкої допомоги у селищі міського типу Велика Березовиця. До цього часу на виклики у  Березовицю карета швидкої допомоги виїжджала з Тернополя зі  Східного масиву і на це витрачалося близько 20 хвилин. А наявність машини і медперсоналу на місці значно полегшить роботу лікарів і, переконані медики, дасть шанси на порятунок не одного життя.

На Тернопільщині з’явився черговий пункт екстреної медичної допомоги. Станцію швидкої відкрили у селі Березовиця, що неподалік Тернополя. Тут працюватиме лікарська бригада у складі лікаря, фельдшера та водія. Також є автомобіль повністю забезпечений необхідним обладнанням, повідомляє tv4.

– Відкриття це обумовлене тим, що ми наблизимо надання екстреної допомоги населенню селища Березовиця, яке складає 8 тисяч. І тут є траса Тернопіль-Чернівці, де трапляються аварії, і нам складно виїжджати зі Східного масиву на виклики. Тому ми перекриваємо два питання – це надання допомоги в селищі і, відповідно, трасу, – розповідає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус.

– Знову збуваються ті плани, які ми десь намітили раніше. Відкриття чергового пункту швидкої допомоги – це дійсно свято, бо коли він запрацює, це відчують вся громада, яка проживає у цій місцевості. І хочу сказати, що у цьому році в медицині я маю чим пишатися і тішитися, – говорить голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Пан Роман уже 16 років працює водієм карети швидкої допомоги. За цей час, розповідає, траплялися різні випадки, тому чоловік як ніхто, розуміє, наскільки важливо добратися до пацієнта якнайшвидше.

– Найдальший…Буду казати, до Буцнева, допустимо, можна заїхати за хвилин 15, а з попереднього пункту ми заїжджали за 25. Десять хвилин – то важлива роль, коли людина хвора. А до машини, то взагалі претензій нема, бо там все устаткування по-теперішньому, – каже водій карети швидкої допомоги Роман.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус каже, що у 2017 році заплановано відкриття такої ж станції швидкої допомоги у Бучацькому районі, у Тернополі на масиві Дружба, та відкриття оперативно-диспетчерської служби на базі центру екстреної медичної допомоги медицини катастроф у Тернополі.

Вибір читачів за тиждень

Відео