Євгенія Цебрій

На Тернопільщині завдяки камерам відеоспостереження за лічені години розкрили злочин

kamery

Підозрюваного у крадіжці на одній з вулиць Чорткова за лічені години вдалося знайти правоохоронцям завдяки системі відеоспостереження. 

Про це повідомляє Чортківська міська рада. 

- Крадіжка трапилась вночі 18 січня. Про пограбування поліцейським повідомив 21-річний потерпілий житель села Улашківці. У хлопця невідомий відібрав мобільний телефон вартістю майже 5 тисяч гривень, - повідомили у поліції. 

Потерпілий посеред ночі пішки повертався з розважального закладу і розмовляв по телефону. Раптового біля нього зупинився автомобіль, з якого вийшов незнайомець та вирвав з рук мобільний.

Декілька годин знадобилось правоохоронцям, щоб встановити особу зловмисника та вилучити крадене. Допомогли у розшуку автомобіля, на якому пересувався нападник, встановлені в місті камери відеоспостереження. Підозрюваним виявився 22-річний пасажир даного авто – мешканець Івано-Франківської області, який наразі навчається та проживає у Чорткові. Розпочато кримінальне провадження за грабіж.

Як повідомляють у міськраді, у рамках програми «Безпечне місто» у Чорткові у 2021 році придбали 23 камери відеоспостереження, більшість із них вже встановили у різних районах міста. Загалом у Чорткові працює 72 відеокамери.

Фото Чортківської міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео