Віра Олександрович

На Тернопільщині жінка роздала 18 гектарів родичам і за це може отримати лише штраф

Суд

На Тернопільщині судитимуть виконувачку обов’язків голови сільради. Правоохоронці кажуть, що жінка підробила рішення сесії, «роздавши» земельні ділянки родичам.

Про це сьогодні, 28 вересня, повідомили в Тернопільській обласній прокуратурі. 

- Із Бучацької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої в. о. голови однієї із сільських рад Монастириського району, - кажуть прокурори. – Вона, зловживаючи службовим становищем, підробила документи. Інкримінують злочин за ч. 1 ст. 364 КК ч. 1 ст. 366 КК України – «зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб».

Під час досудового розслідування встановили, що в. о. голови однієї з сільських рад Монастириського району у 2020 році, достовірно знаючи, що ряд рішень не виносилися на розгляд сесій, склала завідомо неправдиві протоколи і підробила рішення сесії органу місцевого самоврядування. 

- У результаті таких протиправних дій посадової особи 9 земельних ділянок площею 18 га незаконно передали у власність громадянам, - уточнюють у прокуратурі. – Причому серед цих людей є родичі зловмисниці. Державі спричинили шкоду на суму понад 200 тис. грн.

До слова, слідство вже завершили. Здійснювали його слідчі поліції під процесуальним керівництвом співробітників Бучацької окружної прокуратури. 

Довідка. Такий злочин карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3-х років, або позбавленням волі на той же строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 4 250 до 12 750 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео