Віра Олександрович

Майте на увазі: на Тернопільщині змінили карантинні вимоги щодо проведення масових заходів

Основне

Про пом’якшення деяких карантинних обмежень повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Тернопільщина – не виняток. Зокрема, у нас змінилися певні карантинні вимоги щодо проведення масових заходів. Діяти вони почнуть 11 червня.

Нагадаємо, відбулося засідання державної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Як повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації, у нараді брали участь представники нашого краю. Учасники обговорили питання проведення заходів щодо запобігання поширенню керованих інфекцій.

- Попри епідемію коронавірусу Тернопільщина не припиняла роботу щодо запобігання поширенню керованих інфекцій, - стверджує перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем’янчук. - Це стосується як і дитячого населення, так і дорослого. Вакцинацію у нас проводили чітко, за графіками.

Зауважимо, до групи керованих інфекцій належать: поліомієліт, паротит, правець, краснуха тощо. Тож одним із пунктів порядку денного засідання було: не допустити спалаху цих інфекцій. Крім того, під час засідання обговорили ситуацію із COVID-19 та питання пожежної безпеки у навчальних закладах. Тому у нараді брали участь в. о. керівника ДУ «Тернопільського ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук і начальник Управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Маслей
Маслей

Незабаром після цієї наради Віктор Ляшко на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» оприлюднив дані про наступне пом’якшення карантинних обмежень. Так, Кабінет Міністрів схвалив зміни до постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (докладно - за посиланням).

Зокрема, в Україні оновили вимоги до проведення та участі у масових заходах, а також деякі питання перетину кордону. Це сталося, зважаючи на сьогоднішні протиепідемічні умови і потреби реагування на ситуацію. Тож тепер уже дозволили:

  • проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • збільшили наповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів і кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Графіка
Графіка

Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із таких позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більш як за 72 години до перетину кордону);
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (не більш як за 72 години до перетину кордону);
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

До слова, аж 19 тисяч доз вакцини AstraZeneca отримали на Тернопільщині. Препаратами із цієї партії краянам, які вже отримали одне щеплення, проводитимуть ревакцинацію.

Фото зі сторінок Віктора Ляшка і Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео