Віра Олександрович

На тісну співпрацю з лідерами громад сподівається головний податківець Тернопільщини

Територіальні громади на Тернопільщині вже отримали понад 3 млрд грн різних податків.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків у січні-липні цього року перерахували трохи більш як 3 млрд грн, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Порівняно з аналогічним торішнім періодом сплата зросла на 589,5 млн грн або на 24,3%.

Найбільше скарбниці територіальних громад отримали від сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно, акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

- Так, із початку року сплатили 2,1 млрд грн ПДФО, що на 420,4 млн грн більше, ніж у 2020-му, - уточнює посадовець. - Представники малого бізнесу перерахували 441,8 млн грн єдиного податку, тож приріст до січня-липня 2020 року склав 59,4 млн грн.

Спрямували краяни цьогоріч також на 44 млн грн більше земельної плати, тобто 238,1 млн грн. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 106,4 млн грн, що на 32,5 млн грн більше, ніж торік.

- Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 66,5 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, а це – «плюс» 9,4 млн грн до показників минулого року, - додає Михайло Яцина.

Посадовець також поінформував, що у липні місцеві скарбниці краю отримали 479,5 млн грн, що на 77,6 млн грн або 19,3% більше, ніж торік.

- Сподіваюся, тісна співпраця з лідерами громад, просвітницькі заходи із суб’єктами господарювання та жителями краю надалі сприятимуть належній сплаті податків та наповненню бюджетів територіальних об’єднань, – підсумовує очільник ГУ ДПС в області.

Нагадаємо, за підсумком півріччя, Михайла Яцину дуже втішили доходи місцевих скарбниць.

Фото надане Сектором інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео