Тамара Коблик

На війні загинув син дисидента з Тернопільщини

У Василя Мармуса залишились мама, батько, дружина та донечка.

У боях за визволення Харківщини загинув боєць 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Василь Мармус. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

У Василя залишились мама, батько, дружина та донечка.

Всі, хто знав Василя, в унісон твердять, що позитивнішої та кращої людини за нього – не знають. Він завжди з азартом брався за нові справи та все доводив до кінця. Коли почалась війна, не зміг залишатись осторонь та пішов служити добровольцем…

Василь змалку навчився любити Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років…

Коли у Чорткові зустрічатимуть тіло Героя та дату похорону повідомимо згодом, - йдеться у повідомленні пресслужби Чортківської міської ради.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Василя Мармуса з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині поховали учасника Росохацької групи Володимира Сеньківа.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео