На вулицях міст Тернопільщини з’явилися озброєні нацгвардійці, тернополяни налякані

Учора на вулиці Тернополя вперше для патрулювання вийшли нацгвардійці. Вони стежитимуть за громадським порядком. Маршрути патрулювання плануватимуть в залежності від криміногенної ситуації в конкретному населеному пункті. Гвардійські патрулі залучатимуться у ті райони міст, де ситуація більш напружена. Для виконання обов’язків їм видаватимуть зброю та планшети.

- З 1 серпня 2019 року військовослужбовці Національної гвардії України виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. Відповідне доручення про залучення сил та засобів Нацгвардії до самостійного патрулювання населених пунктів країни наприкінці липня 2019 року підписав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, - йдеться на сайті Національної гвардії України.

Як йдеться у повідомленні, військовослужбовці Нацгвардії України під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу. Зокрема, серед інших передбачені перевірка документів особи, опитування особи, поверхнева перевірка й огляд, зупинення транспортного засобу, вимога залишити місце та обмеження доступу до визначеної території, проникнення до житла чи іншого володіння особи та інші.

Тернополяни з пересторогою ставляться до такого нововведення, проте в певній мірі вважають його необхідним. Проте в мережі Україну вже прирівняли до КНДР. Люди бояться неправомірних дій та перевищення повноважень.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео