На Теребовлянщині завершують будувати школу

Новобудову у селі Соколів планують здати до настання морозів. Будівельники взяли хороший темп, робота - кипить. Уже зроблене оглянув голова Теребовлянської РДА

Юрій Ништа.

Зараз у новій школі завершують фарбувати двері на третьому поверсі, облаштовують внутрішню сходову клітку, сходовий майданчик до запасного виходу зі школи, парадного входу в приміщення, виконують зовнішні облицювальні роботи з кам’яної плитки, встановлюють  водостічні труби.

Третій поверх практично готовий. Тут будуть і звичайні навчальні кімнати, і спеціалізовані класи з лабораторіями для уроків хімії та фізики, санвузли, коридори, адміністративна частина, кімната для шкільної бібліотеки.

Встановлено систему опалення, здійснено підключення до електричних мереж. Майже повністю готовий і спортзал. Залишається встановити решітки на вікнах і виконати інші дрібні роботи. Завершено роботи і в харчоблоці.

Юрій Ништа у розмові з робітниками акцентував увагу на пришвидшенні робіт із облаштування парадного входу до морозів. За словами підрядника, плитка для облаштування парадного входу вже завезена, цього тижня її будуть вкладати.
Як зазначив директор школи, наступного тижня також повністю впорядкують територію та облаштують клумби.

Окремо із головою сільської ради Мироном Горуном обговорено питання виготовлення проектно-кошторисної документації на встановлення котлів на альтернативні види палива з метою економії коштів та в рамках виконання заходів з енергозбереження. На даний час в закладі встановлені газові котли.

Школа розрахована на 126 учнів. У старому приміщенні школи на даний час навчається 104 учні. Проте у зв’язку із збільшенням народжуваності сільський голова висловив припущення, що школа невдовзі буде абсолютно заповненою.
«Не виключена можливість, що її будуть відвідувати і діти із сусідніх шкіл, – висловив думку Юрій Ништа. - Адже не кожна сільська школа може похвалитися такими чудовими умовами, як у Соколові».

Джерело: Теребовлянська РДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео