На Тернопіллі новонароджені матимуть сучасне відділення інтенсивної терапії

Обласна рада виділила майже 4 мільйони гривень на проведення капітального ремонту відділення інтенсивної терапії новонароджених в обласній дитячій лікарні.

Капітальний ремонт відділення розпочався ще у 2010 році, але через брак коштів у 2011-2012 роках він був призупинений. Два роки тому фінансування з обласного бюджету відновилося, і зараз у відділенні тривають роботи. Загалом обласна рада на капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні уже виділила 3 мільйони 703 тисячі гривень.  

Надія Пасяка є заввідділенням інтенсивної терапії новонароджених з моменту його відкриття у 1997 році. Зараз, за  її словами, новонароджених реабілітують у складних умовах, у тимчасово обладнаному приміщенні лікарні. 

- У нас щороку лікуються приблизно 250 новонароджених дітей, які потребують інтенсивного нагляду, реанімаційних заходів, - каже Надія Пасяка. - Робити це належним чином без впровадження сучасних технологій та обладнання дуже складно. Майбутнє відділення розраховане на 9 ліжок для діток до 28 днів життя. Думаю, цієї кількості має вистачити, бо в Тернополі є два відділення інтенсивної терапії - у перинатальному центрі і у нас. Реанімація - це відділення, де важко спрогнозувати кількість пацієнтів. На всякий випадок ми маємо ще 2-3 запасних ліжка, тому в допомозі не відмовимо нікому.

Василь Хомінець, який є ініціатором виділення коштів, під час ознайомлення із перебігом ремонту зазначив, що для лікарні модернізація відділення є першочерговим завданням, адже йдеться про збереження здоров’я і життя дітей з усієї області.

Приміщення, де мають перебувати хворі дітки, вже відремонтоване, а робота над частиною для персоналу та підсобними приміщеннями завершується. Урочисте відкриття відділення планується на осінь. 

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео