На Тернопіллі поприбирають на узбіччях автошляхів

Придорожні смуги на Тернопільщині незабаром впорядковують. Залучать до цього не лише дорожників і комунальників, а й працівників органів місцевого самоврядування.

Про це «Терену» розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Володимир Хемій.  

- Працівники усіх районних філій нашої Служби незабаром проведуть вирубку кущів, а також приберуть сміття і ліквідують стихійні сміттєзвалища у придорожніх смугах автомобільних доріг, - каже він. – Це дуже болюче питання. Воно всіх турбує – не тільки нас, а й владу. Тому будемо його вирішувати.

Володимир Хемій у Службі автомобільних доріг працює уже 30-й рік. Пригадує, як раніше кожної весни мобілізовували усі можливі людські ресурси, аби навести лад у лісопосадках уздовж магістралей. Адже кожен райавтодор має на обслуговуванні 300 із лишком кілометрів доріг, тому лише своїми силами – у штаті приблизно 40 чоловік - дати лад усьому просто неможливо.

- Виводили людей в усіх районах, аби очистити посадки. Ми допомагали силами автодорів там, де потрібне було наше втручання – зрізати дерево, вивезти габаритне сміття тощо, - розповідає він. – Якби всі шанували нашу працю і дбали про вигляд доріг, такого не було б.

Не секрет, що недобросовісні громадяни у придорожніх смугах викидають будівельні і побутові відходи. Таку неєвропейську поведінку Володимир Хемій засуджує.

- Служба автомобільних доріг у Тернопільській області принагідно звертається до жителів, водіїв і гостей краю із проханням дотримуватись чистоти і охайності на автомобільних дорогах, - додає пан Хемій. - Викидати сміття слід тільки у спеціально відведених для цього місцях, не засмічувати узбіччя. 

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео