На Тернопіллі розпочинається «Стрілецька весна»

21-24 травня у Зарваниці відбудеться традиційне пластове свято «Стрілецька весна».

Цим заходом пластуни вшанують пам’ять свого покровителя Св. Юрія, а також проведуть підготовку до відкриття таборового літа.

22 травня у соборі Зарваницької Матері Божої відбудеться архиєрейська хіротонія високопреподобного отця Теодора Мартинюка. Архиєрейську Літургію очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.
Пластуни також долучаться до інтронізації.

Символічними є дата і тематика пластового свята. Один з основних обов’язків пластуна – бути вірним Богові та Україні, тому гаслом цьогорічного заходу є «Бог і Україна». Тематикою обрано Українських Січових Стрільців. У зв’язку з подіями в країні, цій даті приділили обмаль уваги. Власне цього року виповнюється 100 років з дня заснування товариства УСС.

Окрім тернопільських пластунів, участь у заході візьмуть також пластуни з інших областей. Будуть присутні і наймолодші пластуни, пташата, віком від 2-х років, для них буде окрема програма. Загалом очікується, що участь у «Стрілецькій весні» візьме близько 700 осіб. Учасників чекають цікаві теренові ігри, квести, змагання, конкурси присвячені тематиці УСС.
Контактний телефон: Наталя Гайдук – 0675545453, голова Тернопільського Пласту.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео