На Тернопіллі шукають найоригінальніший маршрут для туристів

Конкурс «Найоригінальніший маршрут Тернопілля», який оголосили сьогодні, 5 жовтня, триватиме до 1 грудня цього року.

До участі запрошують фахівців туристичної галузі, студентів і викладачів навчальних закладів за спеціальністю «Туризм», а також звичайних краян, які знаються на «родзинках» нашого краю. Про це повідомив заступник директора департаменту - начальника управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної держадміністрації Назар Яворський.

- Цікаво бути першими, перебувати «на слуху», - каже чиновник. – Тому треба час від часу туристичні продукти оновлювати. Думаю, будуть хороші результати, коли своїми ідеями поділяться люди, які себе ще не реалізували чи мають багато вдалих думок, але не мають часу їх оформляти. Для того ми і визначили такий доволі тривалий період для подання заявок, аби було достатньо часу на обдумування.

Проведення конкурсу «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля», за словами пана Яворського, сприятиме подальшому зростанню професійної майстерності організаторів екскурсій і подорожей. До того ж, туроператори, зацікавлені у розвитку внутрішнього туризму, зможуть запропонувати жителям області і гостям регіону знайомство із найпривабливішими куточками Тернопілля.

- Добре, що є розуміння, що в розвитку туризму потрібно об’єднувати зусилля, - додає Назар Яворський. – Ми зараз на тій стадії, що нам варто спільно попрацювати, аби вийти на хороший рівень. А здорова конкуренція потрібна для покращення і вдосконалення, тому мені приємно, що ми тісно співпрацюємо з нашими туроператорами. Адже хотілося б відзначити і національні природні парки, і історико-архітектурні заповідники та й не тільки це.

До речі, у прес-конференції взяли участь представники туроператорів «Рід-тур» і «Тернопільтурист». Вони висловили готовність надати підтримку департаменту в проведенні конкурсу і нагородити переможців конкурсу. Той, хто посяде перше місце, поїде у мандрівку за кордон. Окрім того, тих, хто запропонує особливо цікаві проекти, запросять на оздоровлення у табори «Лісовий» і «Збруч» Бучацького району. Власне, кожен маршрут, вартий уваги, врешті очікує якась нагорода.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Довідка. Конкурсні роботи чекають у кабінеті №535 будівлі обласної ради, що на вул. Грушевського, 8. Переможців визначать і оголосять 17 грудня. На них очікуватимуть призи від партнерів конкурсу – місцевих туристичних операторів.


 

Вибір читачів за тиждень

Відео