На Тернопільщині буде гаряче

А вже у вівторок пекельна спека зміниться різким похолоданням та грозами.

Температура повітря, яка почала поступово зростати, досягне піку в неділю та понеділок, тому тернополянам слід бути особливо обережними.

У неділю, 14 червня, стовпчики термометрів максимально сягнуть 32 градусів тепла, а в понеділок навіть 34. Місцями можливі короткочасні грозові дощі, але вони не вплинуть на високу температуру. А вже у вівторок пекельна спека зміниться різким похолоданням та грозами.

Температура росте з року в рік, і така нехарактерна для початку червня спека може різко вдарити по здоров’ю тернополян, тому медики радять в ці дні бути особливо обережними.

Найбільший ризик отримати тепловий удар є в громадському транспорті, де температура в салоні може сягнути до 40 градусів! Особливо важко водіям маршруток, які проводять щонайменше 8 годин у прогрітій сонцем металевій коробці.

Якщо є можливість, бажано обмежити до мінімуму перебування в міському транспорті.

Така погода - підвищений ризик для людей із захворюваннями серцево-судинної системи, які можуть навіть призвести до інфаркту чи інсульту. І навіть у пасажирів, які ніколи не скаржились на серце, може виникнути гіпертонічний криз, нудота, головний біль, запаморочення.

Оскільки наші маршрутки не обладнані сучасними кондиціонерами, пасажири рятуються старим перевіреним способом – відкритими вікнами. В цьому випадку є також небезпека – або потрібно знемагати від спеки, або простигнути. Щоб уникнути теплового удару, бажано користуватись громадським транспортом або рано-вранці, або пізно ввечері.

Найголовніше в літню спеку - не виходити без зайвої потреби на вулицю. Якщо ж цього ніяк не можна уникнути, медики радять носити легкий світлий одяг, відмовитися від занять спортом в спеку на відкритому просторі, не виходити з дому без пляшки води та головного убору.

Юлія НІКІТІНА.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео