На тернопільському велодні їздили і трирічні, і сімдесятирічні

На спортивну акцію зібралось понад 200 роверистів.

Сьогодні на Театральній площі відбувся «Велодень-2015».

Традиційний велодень у Тернополі святкували вже ввосьме. Це всеукраїнська акція, яку відзначають наприкінці травня, проте через загальноміське свято випускника подію посунули на тиждень. Акцію проводять, аби популяризувати здоровий спосіб життя та велорух у Тернополі. Прийти на головну площу міста запрошували всіх, хто має двоколісник.

Організатори радіють, адже щорічно кількість учасників зростає. На «Велодень-2015» зареєструвались 237 учасників, середній вік яких 23-29 років. Проте велосипедистів на Театралці було набагато більше, адже багато тернополян приєднувались до акції без реєстрації. Серед них – і професійні спортсмени, і аматори.

Святкували цього року велопробігом вулицями міста (маршрут складав близько десяти кілометрів), патріотичними флешмобами та велоквестом.

Відзначили організатори наймолодшого і найстаршого учасника велодня, презентувавши їм велосипедні аксесуари. На велодень батьки приносили навіть немовлят. А наймолодшим учасником визначили дитину, яка самостійно каталася на велосипеді. Ним став Устим Гапнюк, якому ще не виповнилося навіть трьох рочків. Цього року батьків з дітьми було особливо багато.

Найдосвідченішим учасником цього року став 70-річний Олександр Качуровський. Його часто можна зустріти на велосипеді, але ніхто не здогадується, скільки йому років, поки сам не скаже. У чоловіка з таким поважним віком - атлетична статура, їй може позаздрити кожен тлустий тернополянин.

«Нема ніяких секретів, – каже пан Олександр. – Лише рух та спорт допомагають триматися в формі, все інше – відмовки».

Завершальним етапом велодня став активний велоквест Тернополем, на якому учасники перевіряли не лише свої спортивні, але й інтелектуальні здібності.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео