Над чим працює зараз Зборівська ОТГ?

Зборівська отг

Утворення успішної громади – клопіткий процес, що потребує часу. Журналіст Терену дізнався подробиці безпосередньо у вершителів цієї справи: як проходить процес, які успіхи, та які проблеми.

- Зараз створено комунальний заклад культури Центр дозвілля та Зборівську громадську бібліотеку Зборівської міської ради. Працівники із районних структур, частково, увійдуть у ці новостворені організації. 1 квітня Зборівській ОТГ буде офіційно підпорядковано усі заклади освіти, культури і бібліотеки в межах громади. Управління освіти, культури, молоді та спорту, праці й соціального захисту населення буде знаходитись у колишній дитячій бібліотеці міста, яка переїхала у приміщення садочку №2 міста Зборова, - розповідає останні новини секретар Зборівської ОТГ Ярослава Білан-Римар.

- Багато людей непокояться через відсутність новин від ОТГ, але на це немає причин, із 1 квітня запрацює наш офіційний сайт, де будуть не лише новини, а й документи із сесійних засідань. До слова, наступне відбудеться 28 березня, - каже заступник голови Ярослав Гаранджук.

Крім того, усі землі сільськогосподарського призначення, які були за межами населених пунктів ОТГ, переходять поступово у комунальну власність установи, а сама Зборівська ОТГ проводить зараз набір кадрів до штату працівників управління.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео