Віра Олександрович

Надра на Тернопільщині віддали Миколі Салику, а ліси – Володимиру Колесницькому (фото)

Основне

Аудит у лісовому господарстві і надровидобувній галузі на Тернопільщині тепер проводитимуть новоутворені комунальні підприємства. Уже навіть відомо, хто ними керуватиме. Депутати на це погодилися.

Два схожих рішення прийняли під час першого засідання 2-ї сесії Тернопільської обласної ради вчора, 17 березня. Нагадаємо, у порядку денному загалом було 66 питань. Депутати, зокрема, підтримали рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік» і взяли до відома «Звіт про виконання обласного бюджету за 2020 рік», а також ухвалили кілька цікавих звернень.

Депутати1
Депутати1

Отже, з метою забезпечення належного економічного та соціального розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини депутати обласної ради вирішили утворити Тернопільське обласне комунальне лісогосподарське підприємство «Тернопільоблагроліс» (№123 у порядку денному – прим.) та Тернопільське обласне комунальне підприємство «Тернопільоблнадра» (№92).

Для новоствореного підприємства «Тернопільоблагроліс» першочерговими завданнями є такі: надання обласній раді пропозицій щодо передачі земель лісогосподарського призначення на території краю, забезпечення проведення інвентаризації земель лісогосподарського призначення, які використовують безгосподарно, та оформлення правовстановлюючих документів на них. Окрім того, це комунальне підприємство має рекомендувати територіальним громадам Тернопільської області провести передачу земель лісогосподарського призначення комунальної форми власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини. «За» були 42 депутати. Во ж відразу погодилися, що керуватиме КП Володимир Колесницький.

Депутати2
Депутати2

У свою чергу, Тернопільське обласне комунальне підприємство «Тернопільоблнадра» повинне надати обласній раді пропозиції щодо передачі вільних земель під відкритими розробками, кар'єрами та відповідними спорудами на території Тернопілля. Наступними його завданнями будуть: забезпечення проведення інвентаризації земель запасу та оформлення правовстановлюючих документів на них з метою раціонального надрокористування, а також - рекомендації територіальним громадам області провести передачу вільних земель під відкритими розробками, кар'єрами та відповідними спорудами комунальної форми власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини. Цього разу у залі знайшлося 44 «за». Директором КП стане Микола Салик.

Депутати3
Депутати3

Контролювати виконання відповідних рішень доручили постійній комісії Тернопільської обласної ради із питань земельних відносин, агропромислового комплексу та розвитку села. Зауважимо, завдяки Тернопільській обласній раді нині діють близько 150-ти комунальних підприємств. Звісно, усі вони мають різну ефективність. Деякі існують лише на папері, частина – збиткові. Нагадаю, ревізію у цій сфері намагався провести ще колишній заступник голови облради Сергій Тарашевський. Однак довести цю справу до кінця він так і не зміг.

Фото з сайту обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео