Дарія Шевченко

Нардеп з Тернопільщини долучився до співавторства важливого законопроєкту

Під час чергового засідання депутати Верховної ради прийняли низку важливих рішень

Народний депутат України  Іван Чайківський долучився до співавторства законопроєкту №7264 - «Про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану». Документ передбачає спрощення для аграріїв – зменшення бюрократизації для ведення сільського господарства в особливий період.

Він передбачає спрощення фітосанітарних вимог при експорті, імпорті та переміщенні продукції рослинного походження територією України, зокрема можливість оформлення фітосанітарного сертифіката в електронній формі. Також з’явилась можливість для українських виробників органічної продукції, які здійснювали виробництво за стандартами ЄС, перейти на українські стандарти виробництва без додаткового перехідного періоду тощо.

Також під час засідання депутати прийняли законопроєкт 7371, яким затвердили указ Президента, що ввів в дію рішення РНБО щодо примусового вилучення об'єктів права власності росії та її громадян. На думку нардепа, це дозволить нам вигравати й на економічному фронті.

Рішенням Верховної ради буде підсилено соціальний захист працівникам ДСНС. Їм додатково виплачуватимуть компенсації, виплати, а також пільги на санітарно-курортне лікування.

Доопрацьований законопроєкт №7269 «Про функціонування місцевого самоврядування в умовах воєнного стану». Всі фракції дійшли згоди, і функції органів місцевого самоврядування у регіонах, де не велись активні бойові дії, будуть збережені. В теперішніх умовах зберегти самоврядування - це ознака нашого сталого демократичного розвитку. Законопроєктом №7282 створили Програму комплексного відновлення населених пунктів, яка дозволить вирішити низку містобудівних питань, що виникли внаслідок військового вторгнення рф, - каже Іван Чайківський.

Фото з фейсбук сторінки Івана Чайківського

Вибір читачів за тиждень

Відео