Орест Сарматський

Іван Чайківський пропонує рецепт зниження ціни на продукти харчування

Зупинити зростання цін на продукти реально.

Про це заявив народний депутат з Тернопільщини, секретар аграрного комітету Верховної Ради України Іван Чайківський під час сьогоднішнього брифінгу у Верховній Раді України.

- Підтримати вітчизняного сільгосптоваровиробника та зменшити вартість продуктів - ось чому необхідно знизити ставку ПДВ для сільськогосподарської продукції та похідних з неї харчів якщо не до 0%, то хоча б до 7%. Це практика, яку з другого півріччя 2022 активно застосовуватимуть країни Європи. Відсьогодні Польща уже запроваджує для значної частини продуктів харчування «нульову» ставку ПДВ, - зазначив Іван Чайківський.

Іван Чайківський. Брифінг

За його словами, депутатська група «Партія «За майбутнє» зробить усе для того, щоб найближчим часом зареєструвати у Верховній раді законопроєкт, який зробить нашу країну конкурентноздатною та дозволить забезпечити українцям продукти за нижчими цінами.

Нагадаємо, минулого місяця Іван Чайківський заявив, що уряд має зробити 2022 рік роком створення доданої вартості в АПК та інших важливих секторах економіки. Він також зазначив, що коли цього не зробимо, то програємо бій на внутрішньому ринку з європейцями.

Адже це світовий тренд. Курс на нього і в ЄС: нульовий ПДВ для усіх продуктів харчування, а також фруктів і овочів планують запровадити в Євросоюзі у рамках реформи податку на додану вартість. 

Як раніше повідомлялось, згоди про це було досягнуто у Брюсселі в рамках тексту Директиви ЄС про ПДВ. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео