Дарія Шевченко

Нардеп закликав заборонити проросійським депутатам вхід до Верховної ради та місцевих рад

Народний депутат з групи «Партія «За майбутнє» Сергій Рудик в ефірі єдиного національного телемарафону заявив, що в Україні надалі існує проблема у місцевих радах та ВР, де є представники проросійських партій

На п’ятий місяць війни в українському парламенті та місцевих радах продовжують працювати російські колаборанти, хоча законопроєкти щодо заборони для них відвідувати засідання зареєстровані ще два місяці тому, пише УНІАН. 

Вже четвертий місяць я несу службу в лавах Збройних сил України та не маю можливості відвідувати засідання парламенту. Але я не полишаю надію про те, що мої колеги у ВР заборонять не тільки в судовому порядку проросійські партії, а й фізичну їхню присутність у сесійній залі чи в залах місцевих рад. Звичайно, ми вітаємо рішення суду про заборону ОПЗЖ, партії Шарія та цілу купу проросійських організацій, навіть була «Партія Путіна». Але від того по суті нічого не помінялося – їхні народні депутати впродовж усіх місяців війни продовжують, як ні в чому не бувало, відвідувати парламентський зал, засідання комітетів, брати участь в засіданнях, де обговорюються питання безпеки та оборони України, в тому числі, з грифом «таємно». Але вони по суті переформатувалися, створили дві так звані групи фактично з аналогічним назвами, одна з яким взагалі шокує всіх. А ще вчора вони їздили на зустріч з путіним, хизувалися цим, прізвища цих людей загальновідомі. Якби я був у ВР, я б фізично не пускав їх до сесій та комітетів. Але є й правовий механізм – це рішення регламентного комітету, яке вже готове, його треба взяти й прийняти. Але чомусь в парламенті до цього немає політичної волі. Агресія росії, вбивства наших цивільних і військових для частини нашого політикуму досі не є аргументом, щоб це зробити. З того моменту, як ми з колегами зареєстрували цей законопроєкт, він навіть не дійшов до розгляду у профільному комітеті. Хоча пішов вже другий місяць, - зазначив Сергій Рудик.

За його словами, також є проблема з місцевими радами, де більшість складають представники проросійських партій.

У нас 19 місцевих рад по всій Україні, де представники проросійських партій мають більшість депутатів. І це ключова проблема. От уявіть собі – ми тимчасово втратили Сіверський Донець, а в 80 км від нього є Слов’янськ, де 22 депутати з 36 представляють «Опозиційний Блок». Або Запорізька обласна рада – 37% представники проросійських партій. Нашою депутатською групою зареєстровані законопроєкти, які вирішують цю проблему, - заявив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, депутатська група «Партія »За майбутнє" зареєструвала два законопроєкти - №7424 та №7362, якими пропонується заборонити депутатам від проросійських партій відвідувати засідання парламенту та місцевих рад.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео