Тамара Коблик

Наречена просить підписати петицію про присвоєння звання Героя України захиснику з Тернопільщини

Дмитро Дзебчук мав одружитися 12 липня цього року. На жаль, 30 червня загинув від авіаудару на Донеччині. Світла пам'ять

Мар'яна Джугла з Тернопільщини просить підтримати петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) її нареченому Дмитру Дзебчуку. Дівчина звернулася до редакції "Терену" з проханням поширити інформацію про мужнього захисника та справжнього Героя, який загинув внаслідок авіаудару. 

Підпишіть Петицію про звання Героя України (посмертно) моєму нареченому Дзебчук Дмитру Васильовичу, який народився 8 листопада 1993 року та загинув 30 червня 2023 року на Донеччині в с.Роздолівка внаслідок авіаудару, - поділилася Мар'яна Джугла.

Дмитро Дзебчук родом із Франківщини, звідти його призвали на службу. Місце останнього спочинку Герой знайшов у Старій Брикулі, що в Микулинецькій громаді, де проживав і де досі живуть його батьки.

Отримав нагороду «Золотий Хрест» та орден «За мужність 3-го ступеня». 2 роки був у АТО! За 2 місяці до війни виїхав за кордон! Коли дізнався, що 24 лютого у нашій країні розпочалась війна, то повернувся додому, і 2 березня 2022 року вступив до лав ЗСУ «Добровольцем»!! Захищав нашу країну у складі 10 ОГШБ «Едельвейс». 12 липня 2023 року ми мали розписуватися та створювати щасливу та міцну сім‘ю. 4 липня він мав приїхати додому. Але 4 липня його привезли додому навічно. Вдома чекали наречена, батьки брати та сестри рідні та близькі люди!!! - розповіла Мар'яна Джугла.

Текст петиції опублікований на сайті Президента 10 липня 2023 року.

Наразі петицію підписали 19266 осіб з необхідних для розгляду 25000. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео