Тамара Коблик

Наркозалежні організували незаконний бізнес на Тернопільщині (фото)

Як кажуть правоохоронці, підозрювані дурили лікарів та стверджували, що доза, яку їм видають, замала. Тому медики її підвищували. Зловмисники частину приймали самостійно, а іншу - продавали

Майже рік працівники боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини документували діяльність трьох жителів області, які продавали нарковмісні таблетки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Підозрювані - ін'єкційні наркомани з багаторічним стажем. Двоє з них - 53-річна жінка та тридцятирічний чоловік проходять замісну терапію в одній із клінік краю. Третій спільних лише допомагав перепродувати товар.

За словами заступника начальника обласного управління боротьби з наркозлочинністю Андрія Шафранського, наркозалежні особи отримували таблетки метадону, а на соннат отримували рецепти та брали його в аптеках. Проте препарати вони реалізовували своїм наркозалежним знайомим. За одну таблетку просили 100-150 гривень.

Як кажуть правоохоронці, підозрювані дурили лікарів та стверджували, що доза, яку їм видають, замала. Тому медики її підвищували. Зловмисники частину приймали самостійно, а іншу - продавали.

Ще кілька років тому пацієнти замісної терапії змушені були приймати ліки безпосередньо в клініці і під наглядом медперсоналу. Проте епідемія ковіду, а потім війна внесли свої корективи. Сьогодні наркозалежні особи раз в тиждень приходять та отримують препарати на 7 днів, а тому проконтролювати приймання ліків стало складно,- розповів Андрій Шафранський.

Оперативники УБН провели санкціоновані обшуки в помешканні фігурантів та виявили нарковмісні препарати, а також списки клієнтів. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська міська прокуратура. 

Учасникам групи оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 321 ККУ. Жінка відповідатиме у суді ще й згідно із ч. 3 ст. 321 ККУ. Вирішується питання про обрання усім трьом жителям краю запобіжного заходу. Триває слідство.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео