Найкращі школярі Тернопільщини змагаються у тереновій грі

Стартувала наймасовіша дитяча військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Майже 400 школярів з усієї області впродовж трьох днів боротимуться за можливість виступити на всеукраїнських змаганнях.

Обласний етап змагань урочисто відкрили у Теребовлі, в оздоровчому центрі «Миротворець». Цьогоріч за перемогу борються 39 команд, розподілених на дві вікові групи: учні 10 класів у команді «Сокіл» та 6-8 класів у команді «Джура».

На урочистому відкритті гри юних патріотів вітали голова Тернопільської ОДА Степан Барна, директор департаменту освіти і науки ОДА Любомир Крупа, голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа.

«Це щорічна теренова гра, започаткована у 2009 році, - розповів Любомир Крупа. - Зародилась вона саме на Тернопільщині і вже згодом стала всеукраїнською. Гра передбачає декілька етапів: шкільні, районні, обласні та загальноукраїнські змагання. Високі результати наша область показувала вже давно - команда з Монастириська посіла третє місце ще на перших теренових іграх. Минулого року наша область відмовилась від участі з певних причин, проте цьогоріч ми налаштовані на найвищий результат».

Завдання для молодших і старших класів - різної складності. У "Сокола" змагання більш насичені.

Школярі почали змагання зі стройової ходьби і розбирання  й збирання автомата. Сьогодні свої вміння вони покажуть у наданні медичної допомоги та стрільбі.

«Колись я сам брав участь у схожих іграх, - згадав Степан Барна. – Щоправда, вони були не такими патріотичними та популярними. Такі ініціативи допомагають юним школярам формувати лідерські якості, справлятися з труднощами без допомоги батьків, відчувати командний дух і стати справжніми патріотами. Це покоління українців виросте набагато кращим, бо нинішні реалії зроблять їх лише сильнішими».

Завершиться військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») 12 червня.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео