Тамара Коблик

Назвали надшкідливі властивості домашнього вина

Присутність значної кількості метилового спирту в неправильно приготованому домашньому вині загрожує отруєнням

Вино… Пити чи не пити? Якщо пити, то в яких кількостях? Чому не пити, якщо є Франція і французи не уявляють без вина свого існування в принципі. Молдова, Грузія і не тільки, де вино є невід’ємною частиною самобутньої культури. Суперечкам з цих питань немає кінця. Про це пише agronews.ua.

Використання сірки при приготуванні вина в домашніх умовах, або так звана сульфатація, може викликати напади у астматиків.

Шкода червоного вина полягає в його високій калорійності. Яблучне вино може спровокувати напад гастриту і виразкової хвороби. Біле вино сприяє руйнуванню зубної емалі і виникненню карієсу. Червоне вино здатне викликати алергію.

Вино — це алкогольний напій, і надмірне його споживання може призвести до алкогольного отруєння. Шкода від надміру випитого вина виражається в підвищенні артеріального тиску, ураженні центральної нервової та серцево-судинної систем, головного мозку, печінки, підшлункової залози і кишківника.

Присутність значної кількості метилового спирту в неправильно приготованому домашньому вині загрожує отруєнням, наслідком якого можуть бути проблеми із зором.

Крім алкогольного отруєння, прояви якого широко відомі, існує так зване неалкогольне отруєння. Воно може наступити при вживанні домашнього вина, виготовленого з абрикосів, персиків, вишні і сливи, якщо з них попередньо не видалили кісточки. У приготовлений напій з кісточок, особливо пошкоджених, потрапляє багато синильної кислоти. Симптоми такого отруєння можуть проявитися блискавично, і тоді виникає пряма загроза для життя людини.

Пам’ятаєте рекомендації не використовувати металевий посуд для виготовлення і зберігання вина? Такий напій теж може завдати відчутної шкоди здоров’ю. Хімічні сполуки, що утворюються при контакті бродіння рідини з металом, вкрай токсичні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео