Орест Сарматський

Названо країну, яка на свята залишиться без алкоголю (Агроновини)

2501 (Copy)

Зростання витрат на логістику та збої в ланцюгах поставок можуть призвести до дефіциту алкоголю на полицях супермаркетів.

З таким повідомленням звернулися виробники вина та алкогольних напоїв Великобританії у листі до міністра транспорту Гранта Шаппса.

— Проблеми з прикордонним контролем Brexit, нестача водіїв вантажних автомобілів та іншого персоналу, у поєднанні із закриттям бізнесу через пандемію та глобальними перебоями в перевезеннях, можуть призвести до різдвяного дефіциту алкоголю, — передає The Guardian.

Директор з виробництва вина в The Wine Society П’єр Мансур сподівався на Brexit з середини минулого року, тому перемістив запаси із виноградників до Великобританії.

— Оскільки час доставки подвоївся, алкоголь до новорічних свят варто замовляти заздалегідь, — рекомендує Мансур. — Вже зараз попит вищий, ніж у цей час минулого року. Хоча й минулого року він був рекордним через Covid, який змусив всі святкування перенести додому.

Джерело: agronews.ua

 

Фермери масово виливають молоко у каналізацію

2502 (Copy)
2502 (Copy)

У зв’язку із загрозою масового перевиробництва молока, уряд Японії не виключає, що молоко доведеться утилізувати.

Очікується, що вперше з 2006 року Японії доведеться зливати молоко в каналізацію. Як пише видання, ситуацію з перевиробництвом загострює скорочення споживання в період новорічних свят.

— Є побоювання, що баланс попиту і пропозиції буде ослаблений більше, ніж зазвичай, що призведе до перевиробництва молока, — заявив міністр сільського господарства Генджіро Канеко.

Японська молочна асоціація, яка складається переважно з молочних груп по всій країні, оцінює, що кількість надлишкового молока досягне до кінця року приблизно 5 тис. т.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео