Орест Сарматський

Названо культуру, експорт якої  встановив рекорд за три роки (Агро-новини)

січ18

Згідно даних аналітиків «АПК-інформ», за підсумками вересня-січня сезону 2017/18, Україна експортувала 5 тисяч тонн макухи льону. Це на 70 % більше супроти середнього показника за останні три сезони. Найбільші поставки такої продукції відвантажували до Італії – на цю країну припадає 38% всього експорту.

З вересня по січень цього сезону продали також 3,6 тисяч тонн української лляної олії, що на 86% перевищило середній показник за останні 3 роки. Основним покупцем лляної олії була Індія, що купила за перші 5 місяців сезону 1,6 тисяч тонн продукції. Це в півтора рази більше супроти сезону 2016/17.

Серед експортерів лідирувало підприємство «Ніжинський ЖК» - це один з найбільших переробників льону в Україні, повідомляє agro-business.com.ua.

1801A
1801A

Починає діяти новий проект для виробників молока

IFC запускає новий проект для такого підсектору сільського господарства, як молочка. Про це розповіла глава представництва Міжнародної фінансової корпорації IFC в Україні Олена Волошина в інтерв’ю AgroPolit.com «IFC запускає новий проект щодо підтримки молочного сектору».

Нагадаємо, що ціни на молоко зміняться найближчим часом.

молоко
молоко

За інформацією Волошиної, IFC заходить в новий для себе підсектор сільського господарства — молочний.

«Проект схвалено та буде презентовано на загал протягом місяця. Довгі роки цей сектор страждав, тож сьогодні приємно бачити потенціал. Раніше у цього сектору був «невибагливий» споживач. Росія забирала всю продукцію, яку лише могла. Тепер цей ринок для нас закритий, а наші виробники шукають нові ринки, відтак потрібні нові стандарти», - розповіла вона.

За словами глави представництва IFC в Україні, співпраця буде налагоджена й з корпоративами, пише agropolit.com.

Влаштуємо тренінги та консультації. І вони будуть доступні й кооперативам, і малим фермерам, і великим виробникам, - пояснила експерт.

Названо 3 області за кількістю фальсифікованого насіння кукурудзи

При купівлі насіння кукурудзи аграрії часто зіштовхуються з фальсифікованою продукцією, тому у переважній більшості надають перевагу офіційним представництвам насіннєвих компаній. Про це повідомляє  agropolit.com.

У ході опитування аграріїв з’ясувалось, що понад 70% господарств при сівбі використовують насіння офіційних насіннєвих компаній.

Респонденти розповіли про велику кількість фальсифікату на ринку насіння кукурудзи. Втім, ті виробники, які все ж купили неофіційну продукцію, в результаті зібрали нижчий врожай та гіршу якість зерна.

1803A - копия
1803A - копия

В опитуванні брали участь аграрії з усіх регіонів України, але найчастіше фальсифікат траплявся мешканцям Київської, Херсонської та Харківської областей.

Вибір читачів за тиждень

Відео