Орест Сарматський

Названо ягоду, яка найкраще бореться з вірусами (Агроновини)

2201 (Copy)

Із приходом холодів хочеться вберегтися від застуди та грипу, особливо якщо колеги та рідні вже підхопили вірус.

Здавалось би, у такому випадку найпростіше випити Терафлю або подібні ліки, щоб якомога швидше позбутися від неприємних симптомів та провести себе у форму.

Втім, набагато краще задуматися про зміцнення імунітету на регулярній основі. На щастя, є натуральні та не менш дієві засоби, перевірені часом, які допомагають у цьому. Одним з таким є чорна бузина.

Завдяки унікальному хімічному складу чорна бузина, або Sambucus nigra, вже багато років цікавить вчених. Висока концентрація антиоксидантів (антоціани) разом з вітамінами (A, B1, B2, B6, B9, C і E), мікроелементами (мідь, цинк, залізо), мінералами (калій, кальцій, магній) і фітосполуками (каротиноїди, фітостероли, поліфеноли) помітно виділяють цю лікарську рослину серед багатьох інших.

Сьогодні бузина – не просто “народна медицина”, а засіб з доведеною противірусною ефективністю.

Результати австралійських вчених підтвердили більш ранні висновки норвезьких спеціалістів про те, що бузина допомагає у лікуванні грипу. Почитавши про очевидну користь чорної бузини, не поспішайте їсти ягоди прямо з куща. Важливо знати, що деякі частини рослини Sambucus nigra є отруйними. Нестиглі ягоди, насіння, листя та кора дерева містять токсичну для людини речовину самбурнігрін, позаяк споживання їх ї їжу може привести до нудоти, блювання та діареї.

Заради уникнення побічних ефектів при споживанні БАДів з бузиною, необхідно дотримуватися дозування, вказаного виробником на упаковці. При наявності проблем зі здоров’ям краще проконсультуватися з лікарем перед початком прийому будь-яких засобів з бузиною.

Джерело: hagronews.ua

   

В Україні зафіксували унікальне природне явище

2202 (Copy)
2202 (Copy)

На гірськолижному курорті “Буковель” туристи зафіксували надзвичайно красиве природне явище, яке називається гало. Про це повідомляє УНН із посиланням на Instagram-сторінку курорту, пише agronews.ua.

Гало — це оптичне явище в атмосфері, яке виникає внаслідок заломлення та відбиття світла в льодяних кристалах. Як зазначили, в Україні яскраво й помітно воно з’являється лише 10–20 разів на рік.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео