Анастасія Кисіль

Назвався співробітником СБУ і видурив у тернополянки 4500 гривень

IMG_1837

Незнайомець, назвавшись співробітником СБУ, запропонував тернополянці допомогу із розблокування її банківської картки. 48-річна тернополянка повірила шахраєві і втратила гроші.

Про це повідомила Національна поліція Тернопільської області.

Потерпіла розповіла, що напередодні їй на мобільний зателефонував чоловік, назвався співробітником СБУ та повідомив, що її банківська картка заблокована. Запропонував допомогу з авторизації і попросив назвати паролі, які надходитимуть жінці у вигляді смс-повідомлень. Виконавши всі умови незнайомця, тернополянка виявила, що з картки зникли 4500 гривень.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Правоохоронці звертаються до жителів області та радять, як не потрапити у руки шахраєві:

- Жителів області правоохоронці закликають не довіряти особам, котрі в телефонному режимі пропонують свої послуги, які стосуються вашої банківської  картки.

Перш ніж повірити незнайомцеві, що ваша картка заблокована, чи є загроза втратити кошти – наберіть номер гарячої лінії фінуставнови, в якій ви обслуговуєтеся, а найкраще – завітайте до найближчого відділення банку, - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео