Ростислав Фук

Був без паска безпеки: в ДТП на Тернопільщині травмувався водій (фото)

Чоловіка госпіталізували до лікарні

Днями на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине сталася аварія з потерпілими за участю двох автомобілів. За інформацією слідчого, водій автомобіля Renault зіткнувся з автомобілем Hyundai, який рухався назустріч. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці оперативно прибули на місце події, надали допомогу учасникам ДТП та з'ясували важливі обставини автопригоди. Як виявилося, водій автомобіля Renault не використовував засоби пасивної безпеки в автомобілі належним чином: пасок безпеки був зафіксований за спиною чоловіка. Внаслідок ДТП він зазнав травмувань, карета швидкої забрала його до лікарні.

На відміну від останнього, водій автомобіля Hyundai був пристебнутий ременем безпеки та травм не отримав. При цьому, обидві автівки зазнали чималих, відносно схожих, пошкоджень, кажуть поліцейські. –Патрульні вкотре наголошують про обов'язок використання ременів безпеки. Адже застосування ременя безпеки зменшує ризик загибелі водія за лобового зіткнення у 2,3 раза, за бокового — в 1,8 раза, а при перекиданні авто — в 5 разів.

Окрім того, згідно з частиною 5 статті 121 (Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП, передбачено штраф — 510 грн. Від початку року тернопільські патрульні винесли 2654 постанови на водіїв, які не використовували засоби пасивної безпеки.

Подбайте про власну безпеку та безпеку своїх пасажирів! Започаткуйте корисну звичку – пристібатися пасками безпеки. Кермуйте відповідально, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дружина загинула, чоловік з сином - у лікарні: родина потрапила у ДТП на Тернопільщині

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео