Віра Олександрович

Нерухомість на Тернопільщині вже забезпечила майже 14 млн грн

businessman and buildings

Надходження з податку на нерухомість на Тернопільщині у 2020-му зросли на третину. Що цікаво, левову частку сплатили юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж січня 2020 року платники податків із Тернопільщини внесли 13 млн 521,6 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – кажуть у податковій. – Це перевищило очікувані надходження на 4,4 млн грн, або 48,8%. Порівняно із відповідним періодом торік надходження цього платежу зросли на 3,3 млн грн, або «плюс» 31,7%.

Майже 93% податку на нерухомість сплатили юридичні особи. Вони перерахували до місцевих бюджетів 12 млн 571,5 тис. грн, що на 2,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді торік.

– Фізособи сплатили 950,1 тис. грн податку, що перевищує відповідні торішні надходження на 424,1 тис. грн, – уточнюють у податковій. – Тобто «плюс» становить 63,8 тис. грн до очікуваних надходжень.

До речі, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – один із платежів, що наповнює місцеві бюджети. Сплачують його фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Ставки податку встановлюють рішеннями органів місцевого самоврядування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео