Анастасія Кисіль

Незряча переселенка з Краматорська, яка переїхала до Тернополя, отримала шанс побачити світ (фото)

На долю Дар’ї випали важкі випробування. Вона втратила дитину та осліпла, померла її мама, а згодом почалася війна. Проте вона не впала духом та продовжувала вірити у краще

Дар’я разом зі своїм чоловіком Віталієм у липні переїхали з Краматорська до Тернополя. Історію переселенки розповіли у тернопільському благодійному фонді «Карітас», куди подружжя після евакуації звернулося по гуманітарну допомогу. 

Жінка повністю втратила зір після того, як впала в кому під час кесаревого розтину. Смерть дитини від першого шлюбу та втрата зору стали для неї важкими випробуваннями. Згодом померла мама Дарії і вона залишилась сама. Проте знайомство з Віталієм, який став її чоловіком, його підтримка та любов повністю змінили життя Дарії, - йдеться у повідомленні.

Подружжя переїхало до Тернополя з Краматорська


У «Карітасі» в Тернополі за допомогою небайдужих Віталій та Дар'я отримали можливість виїхати до Відня на три місяці, де жінці спробують повністю чи частково відновити зір. 

Також за співпраці з юристом проекту NIN Ірини Черняк подружжя отримало консультацію щодо можливості перетину кордону для Віталія та необхідний для цього документальний супровід, - повідомляють у «Карітасі».

Це ще не всі гарні новини у сім'ї переселенців. Вже в Тернополі Віталій та Дар’я дізналися, що незабаром стануть батьками.

Сподіваємось, Дарія зможе не лише взяти на руки, а й побачити свою дитину.  Такі історії серед багатьох, які ми чуємо в стінах нашого осередку, дають велику надію. Ми свідки того, як люди долають труднощі, як вони стають сильнішими та зміцнюють власну віру попри випробування та, здавалось, безнадійне становище, - зазначають у «Карітасі». 

Читайте також: придбали корову, посадили город: як родина переселенців господарює на Тернопільщині.

Фото з фейсбук-сторінки Карітас Тернопіль 

Вибір читачів за тиждень

Відео