Віра Олександрович

Незважаючи на війну, у Тернополі створили усі умови для навчання школярів

Понад 300 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) уже зарахували до тернопільських закладів освіти

Про це повідомили сьогодні, 15 березня, на сайті Тернопільської міської ради. Нагадаємо, дистанційне навчання учнів у закладах освіти Тернопільської громади відновили вчора, 14 числа

Моніторинг щодо кількості дітей з інших регіонів України щоденно здійснюють в міському управлінні освіти і науки, - уточнюють фахівці. – Цифри, вочевидь, будуть змінюватися. Наразі таких дітей - понад 300.

Діти шкільного віку з Тернопільської громади, які через воєнні дії зараз перебувають за кордоном, можуть також долучитися до онлайн-навчання з будь-якої країни. Закладам освіти для здійснення дистанційного навчання рекомендували використовувати платформи «Єдина школа», «Моя школа», «Moodle». Частина учнів може перевестися на екстернатне навчання. Окрім того, їм надали перелік додаткових інструментів дистанційного навчання для широкого використання педагогами в освітньому процесі.

В умовах війни освіта - це єдність навчальної праці учнів і відповідального громадянства вчителів, запорука духовної сили і моральної стійкості, осередок турботи і психологічної підтримки, - наголошує начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк. - В умовах війни освіта – це інструмент національного супротиву. Тож - до праці, дорогі педагоги! Без сумнівів. Без компромісів.

Нагадаємо, тернопільські освітяни нині роблять усе можливе, щоб допомогти нашим захисникам і тим, хто приїхав у місто з територій, де йдуть запеклі бої.

Довідка. ВПО нині проживають у приміщеннях таких шкіл Тернополя: №№7, 9, 10, 14,  16, 18, 19, 26, 27, 28 та у Галицькому коледжі ім. В. Чорновола.

Фото з сайту Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео