Нове керівництво Чортківської лікарні розповіло, які ліки пацієнти можуть отримати безкоштовно

60614d7-liky-golov-1

Нове керівництво Чортківської центральної міської лікарні продовжує дотримуватись політики відкритості та робить черговий крок назустріч зрозумілості медичної реформи для людей. Цього разу стало відомо про безкоштовні ліки, котрі ви можете отримати як пацієнт Чортківської лікарні. 

Згідно із медичною реформою, з моменту укладання договору між лікарнею та Національною службою здоров’я України остання зобов’язується фінансувати медичну установу. І чим більше людей користується послугами лікарні, тим більше грошей на її утримання забезпечує НСЗУ. Йдеться про заробітну плату працівників, продукти харчування, також керівництво лікарні повинне передбачати кошти на безкоштовні медикаменти.

У рамках реформи НСЗУ створило проект «Є ЛІКИ», де кожен українець може перевірити, які саме лікарські засоби є у його лікарні. 

Які ліки є у Чортківській центральній міській лікарні – дивіться за посиланням.

«Ніхто не має права вимагати з вас гроші за них – ви вже сплатили за ці ліки зі своїх податків! Якщо ліки є, а вам їх не видають чи просять за них сплатити, пишіть заяву на ім’я головного лікаря. Вкажіть свій діагноз із результатами аналізів та необхідний препарат, який вам не вдалось отримати», – йдеться у повідомленні Чортківської міськради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео