Новопризначена заступниця мера Чорткова розповіла, чого досягла під час роботи у Теребовлі

143873896_2795165797410459_5095693478643387959_o

Днями рішенням сесії на посаду заступниці міського голови призначили Людмилу Колісник. До цього Людмила Миколаївна працювала на аналогічній посаді у Теребовлі. У Чортківській міській раді вона куруватиме галузь культури, займатиметься молодіжною політикою, туризмом та міжнародними відносинами. 

Людмило Миколаївно, розкажіть декілька слів про себе та досвід роботи у місцевому самоврядуванні. 

Загалом, трудову діяльність я розпочала з посади наукового співробітника Теребовлянського історико-краєзнавчого музею. Це було типове «радянське» приміщення, хоч і з достойними експонатами. Я розуміла, що схожих закладів в Україні тисячі. Тому виникло бажання оновити музей, зробити його сучасним і цікавим для всіх. 

Розпочала спілкування з міським головою про виділення коштів на ремонтні роботи, проведення виставок тощо. Паралельно з цим курувала художній планер, який тоді проходив у Теребовлі. Спочатку на волонтерській засаді працювала з міською радою, допомагала в організації різних культурних подій, а згодом мені запропонували очолити відділ з гуманітарних питань. Саме тоді я зініціювала створення молодіжної ради, яка складалася із 15 дівчат та хлопців, які хотіли змінювати своє місто на краще. 

Разом із цими молодими людьми ми започаткували ряд цікавих речей: «еко-місяць» у дошкільних закладах, різноманітні конкурси, фестивалі для дітей, випустили першу дитячу збірку віршів, малюнків, прози про Теребовлю.

Одним із великих досягнень була організація одного з найбільших фестивалів у Теребовлі «Парад наречених» у 2015 році. На той час участь у ньому взяло 32 дівчини. Це досить багато, як на мене. У Рівному, до прикладу, учасниць було 36. Тоді до Теребовлі з’їхалися фотографи зі всього Тернопілля і фестиваль дуже сподобався місцевим жителям. 

Які реалізовані проекти у Теребовлі ви вважаєте найуспішнішими? 

Після створення Теребовлянської у ОТГ у 2016 році, громада отримала у своє підпорядкування 22 приміщення будинків культури і клубів, на утримання яких потрібно було спрямувати значні кошти з бюджету. Для оптимізації бюджетних витрат та підвищення ефективності сфери культури, керівництво громади прийняло рішення про об’єднання вказаних об’єктів. Такі об’єднання отримали назву Центри культури і дозвілля. 

На сьогодні таких центрів у Теребовлянській громаді п’ять (м. Теребовля, с. Довге, с. Ласківці, с. Лошнів, с. Підгайчики), які об’єднують усі 25 сіл ОТГ й адміністративний центр громади – Теребовлю та надають широкий спектр послуг. Вони усі працюють, це вже не просто будівлі, а дійсно заклади, де працюють талановиті люди і виховують таких же дітей. 

Також ми перетворили типовий історико-краєзнавчий музей на музей-майстерню. Підвальні приміщення ми перетворили у майстерні для гончарства, розпису посуду, роботи з деревом тощо. Зараз там проводять різноманітні майстер класи та виставки. Завдяки грантовим коштам нам вдалося зробити капітальний ремонт приміщення, змінити зали музею, купити  необхідне технічне обладнання. 

Зараз там тривають роботи з облаштування території. В скорім часі там з’явиться кінотеатр під відкритим небом, велопарковки, корти для проведення масових заходів і навіть зона для проведення церемонії розпису молодят. 

За інф. ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео