Новий голова Тернопільської ОДА вперше приїхав до Чорткова (фото)

DSC_0002

Перший робочий візит по теренах області новопризначеного голови Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля невипадково припав саме на Чортків. Адже 18 листопада у приміщенні Чортківської міської ради урочисто відкривали модернізований Центр надання адміністративних послуг.

Взявши участь в урочистостях, Ігор Сопель зазначив, що програмою Мінекономрозвитку передбачено закупівлю робочих станцій для видачі паспортних документів і видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, що дозволить надавати додатково у ЦНАП щонайменше 15 послуг. Після того голова ТОДА передав Володимиру Шматьку сертифікати на дане обладнання.

Після відкриття ЦНАПу, Володимир Шматько із заступником Романом Тимофієм, головою ТОДА Ігорем Сопелем, директоркою Департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галиною Воляник, заступником голови ТОДА Ігорем Вонсом та першим заступником голови Чортківської РДА Іванов Заболотним відвідали найчисельніше за кількістю працівників підприємство у Чорткові, яке сплачує найбільше податків у бюджет міста – ТОВ «СЕ Борднетце-Україна». Це підприємство є успішним прикладом німецьких інвестицій, яке розпочало свою діяльність у нашому місті у 2016 році.

Потім офіційна делегація побувала на місцевості, де згодом буде індустріальний парк «Chortkiv-West». Його площа становитиме 87,684 га. Функціональне призначення парку: металообробка та машинобудування, зокрема виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічна промисловість і приладобудування; агропереробка; легка й харчова промисловість; деревообробна та меблева промисловість та інші галузі.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«258211,258209»]

На завершення, Ігор Сопель оглянув стан реконструкції та будівництва біологічних очисних споруд у Чорткові. Збудовані ще у кінці 70-х років минулого століття, очисні так і не запрацювали. І з 1989 року і до теперішнього часу – весь комплекс поступово руйнувався, а 4 тисячі кубів відходів щодня без жодної очистки потрапляли у Серет, а далі у Дністер – одну з найбільших водних артерій країни.

Володимиру Шматьку вдалось переконати Міністра екології і природних ресурсів України Остапа Семерака у важливості відновлення очисних, тож протягом трьох років з Державного екологічного фонду вдалось отримати майже 40 млн грн. Ще частину робіт профінансували з обласного та міського бюджету.

Будівництво очисних споруд повинні завершити вже наступного року. Важливість втілення цього проекту важко переоцінити. За наявності надсучасних очисних у Чорткові суттєво зменшиться негативний вплив на екологію нашого краю.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео