Тамара Коблик

Обмінюючи біткоїни, тернополянин втратив 160 000 гривень

Щоб захистити особисті дані та кошти, варто скористатися перевіреним обмінними пунктами та сайтами. Не довіряйте вигідним пропозиціям обміну

Власники криптовалюти часто стикаються з проблемою, коли їм нема де обміняти гроші на крипту чи навпаки. У мережі зареєстровано достатньо онлайн-обмінників, але переконатися в їхній надійності не завжди виходить. Фейкові обмінники – це один із найпоширеніших способів шахрайства у цій сфері. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У таку пастку потрапив мешканець району. Замість отримати заробіток чоловік перевів власні кошти аферистам і втратив 4 000 американських доларів.

32-річний чоловік в мережі Інтернет знайшов публікацію, в якій зазначалася інформація про обмін криптовалюти. Перейшовши за посиланням, він хотів обміняти біткоїни на віртуальні гроші, однак зробити це не вдалося. Після введення номеру криптовалютного гаманця і деяких уточнюючих даних біткоїни зникли, а гроші не зарахувалися.

Чоловік звернувся за допомогою в поліцію.

Щоб захистити особисті дані та кошти варто скористатися перевіреним обмінними пунктами та сайтами. Не довіряйте вигідним пропозиціям обміну.

Щоб перевірити репутацію будь-якого майданчика, доцільно скористатися метапошуком. Сервіси дозволяють відслідковувати найкращі та вигідні пропозиції у криптовалютних обмінниках.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео