Очільниця "Трендафілу" має сукню, якій понад сто років

Немає, мабуть, на планеті такого міста, де б не зживалися разом представники різних національностей. Із давніх давен у Тернополі живуть і працюють поляки, німці, євреї, азербайджанці, болгари тощо.

У нашому місті сьогодні функціонують обласна організація "Єврейська община", "Товариство німців "Відергебурт", обласна регіональна організація "Конгрес азербайджанців України", польське культурно-просвітницьке товариство. "Трендафіл" - таку гарну квіткову назву (болгарською мовою - троянда) має Благодійний культурно-просвітницький клуб тернопільських болгарів, який очолює Ольга Бурило. Пані Ольга мала цікаву зустріч із болгарською українкою, теж Ольгою, яка понад тридцять років живе й працює у Шумені. Ольга Костова (Яремків) очолює громадську організацію "Подай руку, Шумен".

Виступаючи якось на шуменському телебаченні, пані Ольга так щиро розповідала про силу й чарівність милозвучних українських пісень, що нікого не залишила байдужим. Її виступ був настільки сердечним і проникливим, що звичайна болгарка прийшла у студію й принесла подарунок. Вручаючи його, сказала, що давно не чула, щоб хтось так щиро й переконливо відгукувався про культуру свого рідного народу і краю.

Під час зустрічі обидві Ольги обмінялися досвідом роботи, розповіли про труднощі й радощі в організаційних моментах та житті, поділилися планами на майбутнє. Тернопільська Ольга продемонструвала найдорожче: національний костюм, подарований їй Дімітром Гюровим. А ще вона має унікальну сукню, якій понад сто років, і яка дісталася Ользі Бурило у спадок від бабусі.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео