Олеся Поліщук

Одне з найдавніших міст Тернопільщини готується відсвяткувати свій день

terebovlya2

Теребовля готується відсвяткувати День міста. Урочистості триватимуть із 7 по 9 липня. Відзначатимуть День міста на різних локаціях.

Таке рішення прийняли на засіданні організаційного комітету.

За словами організаторів, основні заходи традиційно відбуватимуться 7 липня, на храмовий празник міста. Відповідно в церквах духівники служитимуть Божественні Літургії. Цього дня об 11.00 год. заплановане урочисте відкриття оглядового майданчика на міській ратуші, який буде офіційно відкрито для туристів. Звідти на висоті 36 метрів відкривається неймовірний краєвид на усе місто та видно найцікавіші його архітектурні пам’ятки, серед яких і замок.

- Після обіду о 16.30 год. теребовлянців та гостей міста чекатимуть у Молодіжному парку. Тут працюватиме Містечко майстрів, де для всіх охочих народні майстри проводитимуть майстер-класи. Для дітей у парку організують розважальну програму, - йдеться у дописі на сайті громади.

Оскільки свято Івана Купала – це традиційне народне свято, то буде змога поринути в незабутню атмосферу фольклорно-обрядового дійства з піснями, хороводами, вогнищем.

- О 19.00 год, святкування переміститься на велику сцену, на якій відбудуться урочиста частина та масштабний концерт. Присутніх розважатимуть місцеві артисти та творчі колективи, а також гуцул-хуліган Василь Мельникович. На завершення святкового дня – танці під музику кавер-гурту «LaJam».

Наступного дня, 8 липня, на міському стадіоні «Колос» пройдуть шашкові та шахматні турніри, інші спортивні розваги, а о 21.00 год. у Молодіжному парку для гостей та теребовлянців співатиме заслужений артист України Павло Доскоч.

9 липня у парку Т.Шевченка традиційно пройде бібліоліто від Теребовлянської княжої книгозбірні з розвагами для дітей (з 11.00 до 13.00) та кіно просто неба (з 21.00 до 23.00). А ввечері Молодіжний парк знову запрошує на концерт – співатиме Ольга Монастирська. Після концерту всі бажаючі зможуть потанцювати на дискотеці.

- Всі три дні для малечі та дорослих працюватимуть атракціони, вулична їжа та торгові точки з продуктами харчування.

Серед іншого в рамках засідання оргкомітету обговорено організаційні та господарські питання.

- Задля безпеки та доступності на Дні міста, на зібранні вирішено 7-9 липня в ході святкових заходів обмежити рух транспорту на вулиці Парковій, окрім автомобілів громадян, які проживають на цій вулиці, а також учасників заходів та підприємців, що здійснюватимуть торгівлю під час святкувань. Вони матимуть перепустки міської ради для в’їзду на територію Молодіжного парку, - роз’яснили в оргкомітеті.

Учасники оргкомітету просять громадян з розумінням поставитися до таких обмежень.

- Як відомо, під час будь-якого святкування спостерігається тенденція до збільшення кількості транспортних засобів. Відтак повідомляємо, що на час відзначення Дня міста біля Теребовлянської ЗОШ №1 буде відкрито додаткову стоянку для автомобілів.

У разі погіршення погодних умов, у програму святкування будуть внесені зміни. Про це повідомлять додатково.

Нагадаємо, активісти однієї з громад Тернопільщини облаштували мальовничу терасу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео