Ростислав Фук

Одразу три порушення: на Тернопільщині зупинили водія під час комендантської години

Під час поверхневого огляду у дверцях авто знайшли двохсотграмову банку з білою кристалічною речовиною, схожою на наркотики

Незаконне зберігання наркотиків, надання хабаря та керування у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння - усі ці правопорушення інкримінують слідчі 31 річному чоловікові. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Автівку підозрюваного у ніч з 11 на 12 березня, о 2:30 на території Лановецької громади у зв'язку з порушенням комендантської години зупинив екіпаж групи реагування патрульної поліції.

Водієм був житель сусідньої області. У ході розмови правоохоронці запідозрили, що чоловік знаходиться у стані або наркотичного, або алкогольного сп'яніння. Під час поверхневого огляду авто, яке вони проводили відповідно до статті 34 (поверхнева перевірка) Кримінального кодексу України, поліцейські виявили у дверцях двохсотграмову банку з білою кристалічною речовиною, схожою на наркотики.

У ході спілкування водій вирішив відкупитися і запропонував інспекторам 100 доларів за те, що вони «закриють очі» на всі правопорушення й знахідки, та відпустять його.

Поліцейські попередили чоловіка, що усі дії та розмови записуються. Проте це не спинило чоловіка і він продовжував наполягати на оплаті.

На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу. На водія склали адмінпротокол відповідно до статті 130 КУпАП. Вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань  і фактів згідно двох статей  - 309 та 369 Кримінального кодексу. Вилучену речовину направили на експертизу. Триває слідство.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео