Євгенія Цебрій

Один з підозрюваних у нарузі над пам’ятником Бандері у Тернополі ховається від слідчих та суду

Screenshot - 29_12

Запобіжний захід одному з підозрюваних у нарузі над памятником Бандері у Тернополі збиралися обрати на судовому засіданні 29 грудня. Однак підозрюваний, до якого повинні були застосувати примусовий привід, вже вдруге не зявився до суду. Відомо, що цей чоловік – 22 річний, тимчасово не працюючий, раніше судимий житель села Потіївка Житомирської області.

Відтак прокурор подав до суду письмову заяву про залишення без розгляду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Суд цю заяву задовольнив. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Як пояснюють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, оскільки підозрюваний не з’явився ні до слідчого, ні на судове засідання, а місце його перебування невідоме, прокурор звернувся до суду - залишити клопотання про обрання запобіжного заходу без розгляду. Натомість прокурор подасть нове клопотання про обрання суворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.

DSC05001-1-Copy
DSC05001-1-Copy

Нагадаємо, 14 грудня 2021 року невідомі пошкодили пам’ятник Степану Бандері, що на вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі. Монумент облили червоною фарбою. Згодом правоохоронці повідомили про підозру двом жителям Житомирщини. За наругу над пам’ятником їм загрожує обмеженням волі на строк від 4-х до 5 років або позбавленням волі від 4-х до 7 років. Одному підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 17 лютого.

Другий підозрюваний - 22-річний житель Житомирщини на попереднє засідання 22 грудня, де йому мали обрати міру запобіжного заходу, не з’явився, хоча був належно повідомлений про час і дату. Відтак прокурор звернувся до суду з клопотанням застосувати до нього примусовий привід. Суддя задовольнила це клопотання. Однак, чому цього разу чоловіка не доставили до суду у примусовому порядку – невідомо.

Зазначимо, що після інциденту з фарбою пам’ятник Бандері осквернили вдруге. 21 січня хтось обкидав монумент яйцями.

Після цих подій пам’ятник взяли під цілодобову охорону. Це триватиме як мінімум до 1 січня 2022 року – саме цього дня відзначатимуть 113 років з дня народження провідника ОУН.

Фото: Скріншот з відео Файного міста, Головне управління Нацполіції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео